Vuosia sitten sain kutsun palaveriin eräästä valmistavan teollisuuden yrityksestä. Kyseessä oli yritys, jolla oli pitkät perinteet omalla alallaan, mutta kannattavuuden kanssa oli vakavia ongelmia.

Se oli vähän ennen joulua, kun tapasin uuden talousjohtajan, jonka tehtävänä oli pistää yritys kuntoon. Pelastaa se. Uutuudenviehätys uudesta työstä oli jo tuossa vaiheessa hiipunut.

Palaverin aihe oli raportointi liittyen yrityksen eri osa-alueisiin, kuten vaikkapa tuotantoon, myyntiin ja talouteen. Lyhyen keskustelun jälkeen kävi selväksi ettei ollut mitään raportointia. Ainakaan missään sähköisessä muodossa. Esimerkiksi kysymykseen kannattavimmista tuotteista vastaus oli, että ”.. ei sitä kukaan tiedä, paitsi yhdellä Arskalla on tuotantolinjalla perstuntuma mikä kannattaa..”.

Siinähän sitten tilannetta päiviteltiin, kuten tällaisissa asioissa on tapana. Kysyin vielä, että mitä tapahtuu ellei asia korjaannu? Vastaus ”Helvetti.. saan kolmen kuukauden päästä potkut!” Sitten vielä pientä päivittelyä ja sovittiin, että aletaan piakkoin toimiin asian korjaamiseksi. Datat johonkin purkkiin ja perusraportointia kuntoon, jotta tietää paremmin missä yritys seilaa (tiedolla johtamista). Vaikka eihän sekään olisi ollut kuin pisara meressä kaikkien niiden toimien joukossa, jolla busineksen suunta käännetään.

Uudenvuodenpäivä

Pari viikkoa myöhemmin, uudenvuodenpäivänä soi puhelin. Talousjohtaja halusi tavata seuraavana päivänä, koska ”helvetti oli irti” tai jotain vastaavaa. Olin aikonut lomailla, joten en ollut ihan fiiliksissä aiheesta. Lisäksi olin Joensuussa, josta ei PK seudulle hetkessä matkusteta. Lopulta suostuin ja lähdin yöjunalla, joita vielä siihen aikaan kulki.

Aamulla olinkin heidän konttorilla ajallaan. Kerroin aulassa, että ketä olin tulossa tapaamaan, kuten on tapana. Harmikseni kuulin, että ko. talousjohtaja ei olisikaan paikalla, sillä hän oli lähtenyt äkilliselle työmatkalle jonnekin muualle Suomeen. Toivottavasti ei Joensuun suuntaan. Sain kuitenkin visiitin IT:n vetäjän kanssa, jonka kanssa pohdittiin vaihtoehtoja.

Sen jälkeen asiat eivät sen ihmeemmin edenneet. Tai jos etenenivät, niin ehkä jonkun toisen konsultin avulla tai heidän omasta toimesta.

Epilogi

Niinhän siinä lopulta kävi, että ko. yritys ei selvinnyt ja se haettiin konkurssiin. Tiedä sitten olisiko tiedolla johtaminen raportteineen pelastanut, mutta olisi se johdolle työkaluja antanut. Siitä syystä varmaan tietovarastoja ja raportteja rakennellaan edelleen hyvällä tahdilla.

Myöhemmin tapasin talousjohtajan eräässä seminaarissa. Hän oli alkanut myös konsultiksi ja antoi minulle käyntikortin.